Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ - ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ ΣΤΡΑΤΗΓΩ

Εντάξει. Το είδα κι αυτό. Τώρα μπορώ να κλείσω τα γαλανά μου μάτια. Νυν απολύεις τον δούλον σου που λέει κι ο Άγιος Τάδε.

Η ώρα οκτώ και κάτι παραπανίσια. Η ώρα που βοούν τα βραδινά δελτία. Που αναλύσεις επί αναλύσεων δίνουνε και παίρνουνε και λογαριασμό δε δίνουνε. Και ο διορισμένος πρωτομινίστρος Λουκάς, με ύφος μυροφόρας και βαριά αργή λαλιά, τύπου "τον χάνουμε τον Παντελή κυρά Θοδώρα μου..." να κλαίει τον πούτσο σε εθνικό δίκτυο και σε όλα τα κουμπιά του τηλεκοντρόλ μου.Βέβαια ήτανε βίντεο κονσέρβα, το εξακρίβωσα, διότι μάλλον δεν το έχει το πρίμα βίστα ο τεχνοκράτης. Κάτι τέτοιοι δεν είναι καλοί να τα λένε ανοιχτά και δημόσια, ενώ στα σκοτεινά και στα μουλωχτά και πίσω από πόρτες κλειστές και στα υγρά αμαρτωλά καλντερίμια, ροδάνι πάει η γλώσσα τους φαντάζομαι!

Και το είπε το "Τη Υπερμάχω"! Αργά, απελπισμένα και προσεχτικά μην κάνει και κανένα σαρδάμ και τονε τρέχουνε μετά στα βίντεα του Θέμου και της Αρβύλας
Και πρέπει να το ψηφίσουμε γιατί αλλιώς δεν έχουμε σωσμό...
Και θα πτωχεύσουμε... (ότι τώρα δηλαδή δεν έχουμε πτωχεύσει)
Και δεν θα έχουμε λεφτά για την παιδεία... (ότι τώρα έχουμε)
Ούτε για τα νοσοκομεία... (ότι τώρα έχουμε)
Δεν θα έχουμε λεφτά για τις συντάξεις... (ποιες συντάξεις...?)
Καλά δε σου συζητώ για την Εθνική Άμυνα... (αυτή στο σταθμό του Μετρό θα εννοεί)
Ότι η νέα συμφωνία έχει μέτρα οδυνηρά που πλήττουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού (εμάς δηλαδή άμα δεν το καταλάβαμε..)
Και ότι από το δεύτερο εξάμηνο του '13 (!) θα το δούμε το χαΐρι μας... (σε ενάμισι χρόνο πα να πει αυτό).
Και ότι με μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία οι αποταμιεύσεις των πολιτών θα κινδύνευαν... (α ναι, να πάω να σηκώσω τα 20 ευρά που έχω αφήσει για μια ώρα ανάγκης)
Και ότι τι κρίμα που θα είναι να μην συνεχίσουμε την πορεία της εξυγίανσης που έχουμε αρχίσει... και ότι ως λαός ξέρουμε να αγωνιζόμαστε.. (αύριο στο δρόμο θα το δούμε αυτό)
Και δεν πρέπει να λιγοψυχήσουμε και να ρίξουμε την ασπίδα... (ενώ πρέπει να πάρουμε βαθιά ανάσα και να κατεβάσουμε τα βρακιά μας μήπως?)
Κι άλλα πολλά πατριωτικά που να σου 'ρχεται μια Εθνική ανάταση τέτοια που οι "300" να σου φαίνονται μπι μούβι μπροστά στην υπερπαραγωγή που μας ετοιμάζουνε!

Κι όλα γύρω τακτοποιημένα και νοικοκυρίστικα. Το γραφείο καφέ σε απόχρωση "τίμιο ξύλο" περασμένο με οβερλάι, γυαλί από πάστρα. Η σημαία (μισό αστεράκια της Ευρώπης, μισό το ριγωτό το δικό μας) καλοσιδερωμένη και κολλαριστή. Μισό πληκτρολόγιο να σκάει μύτη κάτω αριστερά στο πλάνο (μη μας πούνε πώς δεν έχουμε και γνώσεις) μαύρο σοβαρό και αντρικό. Το στυλό βαρύτιμο και τιμαλφές μοντμπλάνκ (όσο μια γκαρσονιέρα στο Μπραχάμι) μια να το πιάνει και μια να το αφήνει. Και εντελώς αριστερά το λαμπατέρ στο χρώμα το κόκκινο του μήλου ζαγορίν (για να δει κι η Αριστερά ότι την έχουμε σε εκτίμηση) έτσι για να σπάει τη μονοτονία του καφέ - μαύρου - μπλέ , με λίγα κίτρινα στίγματα (τα αστεράκια τα ευρωπαϊκά που λέγαμε).

Όλα τα είπε ο χριστιανός ο πατριώτης.

Όλα?

Χμμμ...

Έκατσα μετά και πλακώθηκα στη μελέτη ο πολίτης. Άνοιξα το λάπτοπ έψαξα στα δίκτυα, στα παραγάδια και στην τσαπαρή και το βρήκα το γαμημένο το Μνημόνιο 2 !!! Ώρες μου πήρε το φλύαρο, αλλά το διάβασα ο μελετηρός... Εμ, τι; Χρυσοχοϊδης είμαι εγώ;
Και είναι κάμποσα εκεί μέσα τα σημεία που είδα και στράβωσε το στόμα μου!
Να μην πω για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, του ΟΣΕ, των μικρών απομακρυσμένων αεροδρομίων...
Να μην πω για την παραχώρηση σε ιδιώτες της Διαχείρισης Συστήματος Μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας και τον πλήρη διαχωρισμό της από την ελληνική ρυθμιστική αρχή ενέργειας...
Να μην πω για την κατάργηση των (έτσι κι αλλιώς ελάχιστων) προνομίων για τις απομακρυσμένες (παραμεθόριες) περιοχές...
Να μην πω για το ένα, να μην πω για το άλλο...

Βρήκα όμως και το εξής θρίλερ στο άρθρο 13 της Δανειακής σύμβασης για το PSI:

13.
ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
(1)
Η παρούσα Σύμβαση και κάθε εξωσυμβατική αξίωση που γεννάται σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο.
(2)
Τα Μέρη υποχρεούνται να υπαγάγουν κάθε διαφορά που ενδέχεται να προκύψει σε σχέση με τη νομιμότητα, εγκυρότητα, ερμηνεία ή εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.
(3)
Ο Όρος 13(2) εφαρμόζεται προς όφελος του ΕΤΧΣ. Κατά συνέπεια, τίποτε από όσα αναφέρονται στον όρο 13(2) δεν εμποδίζει το ΕΤΧΣ από το να εκκινήσει διαδικασίες αντιδικίας (οι "Διαδικασίες") στα δικαστήρια του Επωφελούμενου Κράτους Μέλους ή του εφαρμοστέου δικαίου της παρούσας Σύμβασης και το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος αποδέχεται αμετάκλητα την υπαγωγή στην αρμοδιότητα των ανωτέρω δικαστηρίων. Στο μέτρο που το επιτρέπει ο νόμος, το ΕΤΧΣ θα μπορεί να εκκινήσει παράλληλες Διαδικασίες σε περισσότερες από μια από τις ανωτέρω δικαιοδοσίες
(4)
Το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος και η Τράπεζα της Ελλάδος παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που αυτό δεν απαγορεύεται από αναγκαστικό νόμο.

Αυτό με χάλασε πολύ κύριε Λουκά μου...
Και ξαφνικα σα να έχασα και το χιούμορ μου...

Εντάξει, πατάω "ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ"
θα με βρεις αύριο στο Σύνταγμα...

2 σχόλια:

κ.κ. είπε...

Υπέροχο!!!

'Ανθρωπος στον Πλανήτη είπε...

Σ' ευχαριστώ και... τι να πω... να τον χαιρόμαστε τον τραπεζοϋπάλληλο αν και ελπίζω όχι για πολύ ακόμη!